Öğrenciler ve Öğretmenler İçin Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz Semineri
Besin; yenebilen ve yenildiğinde yaşam için gerekli besin öğelerini sağlayan bitki ve hayvan dokularıdır. Dengesiz beslenme vücut için gerekli besinlerin iyi seçilememesi, seçilen besin öğelerinin yanlış yanlış pişirme yöntemiyle ya da gerektiğinden fazla tüketilmesidir. Bu bilgiler ışığında öğrencilerin dengeli ve yeterli beslenme hakkında eksik kaldıkları gözlenmiştir. Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerde ağır ve isteksiz hareketler, kavruk bir vücut yapısı, şişkin bir karın görüntüsü, zayıf ve kuvvetsiz bir kas gelişimi, sık hissedilen baş ağrısı, iştahsız, yorgun, isteksiz bir bünye ile karşı karşıya kalınmış hatta beden eğitimi derslerinde kahvaltı yapmadan gelen öğrencilerin kültür fizik hareketlerini yaparken kendilerini kötü hissettikleri, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin ise çabuk yoruldukları gözlenmiştir. Biz de bundan yola çıkarak ilçemizde görev yapmakta olan sayın Diyetisyen Gülsüm YAZMACI’yı okulumuza konuşmacı olarak davet ettik. Öğrencilerimize; kahvaltının önemi, hangi besinlerde hangi vitamin var, egzersiz yapmadan önce nasıl beslenmeliyiz, VKİ (Vücut Kütle İndeksi) Hesaplama, WHO göre VKİ standardı nedir ve hangi aralıkta olmalıyız gibi hap bilgileri öğrencilerimize aktarmış oldu. Biz beden eğitimi zümresi olarak öğrencilerimize günde ne kadar egzersiz yapmalıyız, WHO verileri nelerdir bunları tartıştık. Konuşmanın sonunda öğrencilerin sorularını birlikte yanıtladık.